lördag 28 juli 2012

Pastasallad med tomat och örter

God pastasallad som passar som tillbehör till det mesta.

(10 personer)

1 kg körsbärstomater av olika sorter
750 g pasta
1 vitlöksklyfta
2 citroner
1 stor kruka basilika
1 kruka körvel
1 ½ dl olivolja
ca 5 salladslökar
2 påsar babyspenat (ca 160 g)
en förpackning sockerärtor
1 ½ dl rostade pinjenötter
färsk parmesan
salt och svartpeppar


  1. Skölj tomaterna och sockerärtor och skär dem i halvor. Skär salladslöken i skivor. 
  2. Mixa basilika, körvel, pressad vitlök och skal och saft från citronerna med oljan. Smaka av med honung, salt och peppar. 
  3. Koka pastan och blanda med örtoljan. 
  4. Rosta pinjenötterna. 
  5. Lägg spenaten på ett stort fat. Häll över pastan och blanda ner grönsakerna. Strö pinjenötter och hyvlad parmesan över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar