lördag 28 juli 2012

Kall citronkyckling med ruccolacreme

Kall kyckling är enkel att göra och passar på en buffé.

(10 personer)

10 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 citroner
½ kruka timjan
½ dl olivolja
100 g ruccola
3 dl lätt creme fraiche
salt och svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn kycklingen i en stekpanna. Lägg den i en form och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Pressa vitlöken, hacka timjan och riv citronskalet. Blanda med olivoljan i en skål. Fördela kryddoljan över kycklingfiléerna. Sätt in i ugnen ca 30 minuter. Låt kycklingen svalna i oljan.
  3. Mixa ruccola och creme fraiche. Smaka av med 1 tsk salt och ½ krm svartpeppar.
  4. Skiva kycklingen och lägg upp den på ett fat. Bred ut ruccolasåsen över. Servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar