måndag 23 juli 2012

Glasstårta med lime och kokos

Enkel glasstårta som kan göras i förväg.

(ca 16 bitar)
2 dl kokos
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 2 lime
4 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde

Till servering:
färska bär


  1. Rosta kokosen i en torr panna tills den blir ljusbrun. 
  2. Skilj äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till fast skum. 
  3. Vispa äggulor och socker tills det blir fluffigt. 
  4. Blanda i vaniljsocker, lime och creme fraiche i äggulorna. 
  5. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner den och äggvitorna i äggulesmeten.
  6. Täck botten och kanter i en stor form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll på hälften av den rostade kokosen.
  7. Häll på smeten och strö över resten av kokosen.
  8. Täck formen och ställ den i frysen i minst fyra timmar. 
  9. Låt tina i rumstemperatur i ca 10 minuter innan servering.
  10. Servera med färska bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar