(ca 16 bitar)
2 dl kokos
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 2 lime
4 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
Till servering:
färska bär
- Rosta kokosen i en torr panna tills den blir ljusbrun.
- Skilj äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till fast skum.
- Vispa äggulor och socker tills det blir fluffigt.
- Blanda i vaniljsocker, lime och creme fraiche i äggulorna.
- Vispa grädden. Vänd försiktigt ner den och äggvitorna i äggulesmeten.
- Täck botten och kanter i en stor form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll på hälften av den rostade kokosen.
- Häll på smeten och strö över resten av kokosen.
- Täck formen och ställ den i frysen i minst fyra timmar.
- Låt tina i rumstemperatur i ca 10 minuter innan servering.
- Servera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar